tiistai 30. syyskuuta 2014

Virkatut lasinaluset






Lukijan toiveesta virkkasin tusinan verran harmaita ja valkoisia lasinalusia, niitä samoja joita blogissani on jo aiemminkin nähty. Kurkkaa aiemmat virkkaamani lasinaluset täältä: (Klik)
Lanka: Blend Bamboo
Ohje löytyy täältä: Klik

Tyttären kanssa leivotaan välillä yhdessä jotain helppoa, kuten esimerkiksi kaurakeksejä,
jotka ovat tarpeeksi yksinkertaista leivottavaa taaperon kanssa.
 Lähisuvusta löytyy muutama ammattimuusikko, ja heille tarjotaankin tyttären "melkein itse tekemät" kaurakeksit nuotteihin kiedottuna!


Minulla on nyt ollut jo jonkin aikaa meneillään neulontabuumi, joten nyt on pienehkö virkkaustauko meneillään. Todennäköisesti se jää aika pieneksi, koska virkkaus on kyllä paljon enemmän "se mun juttu" vaikka mukavaahan se neulominenkin on!

24 kommenttia:

  1. Erittäin kauniita lasinalusia. Itseänikin houkuttaisi tuo virkkaaminen mutta en vain saa aikaiseksi opetella. Tuskin vaikeaa on? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se on niin helppoa ja varsinkin nämä minun tekemäni, ihan perus silmukoita vaan :) Suosittelen kokeilemaan, siitä se lähtee :)

      Poista
  2. Kauniita, itse olen enmmän neuloja vaikka nykyään kyllä jo virkatenkin jotain saan valmiiksi astikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina! Mulla just toisin päin, neulomista on tullut harrastettua vähemmän. Opiskeluaikoina neuletyön tunneilla oli neulekoneet, sellaisen kun joskus saisi, se vasta näppärää hommaa olikin :)

      Poista
  3. Lasinaluset on pop!

    Oi nam noita keksejä, maistuis niin tännekin ;) mmm, jänskättää mitä ihanaa olet neulomassa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Mari <3
      Kiitos :) Kuule, aika perusjuttuja vain, ja ihan sellaisia tarpeellisia :)

      Poista
  4. Onpas kauniita! Itselläni ei ole laisinkaan taitoja kangas- tai lankakäsitöille. Siksi aina niin innoissani, kun saan lahjaksi jotain itsetehtyä niistä alueista. Käsitöitä pitäisikin arvostaa enemmän. Liian usein haalitaan tusinatavaroita.

    VastaaPoista
  5. Onpa kauniit lasinaluset :) Lasten kanssa ei olekaan vähään aikaan tullut leivottua kaurakeksejä; kiitos vinkistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :) Kaurakeksit on just niin helppoja joita lasten kanssa voi tehdä :) Vaikka kyllä tuo minun 2-vuotias välillä sämpylöitäkin on päässyt tekemään ja olen niitä hassun näköisiä kasoja sitten paistanutkin ;)

      Poista
  6. Niin kauniit nuo harmaa ja valkoinen yhdessä <3 Kiva nähdä mitä neulepuikoilta oikein valmistuu! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muutama juttu on jo valmiina, ja lisää on puikoilla! Nyt neulotaan, kun neulotuttaa! Se tulee joka syksy tuo neulomisbuumi, näköjään :)

      Poista
  7. Ihanan herkät lasinaluset! Näistä sainkin idean joululahjaan. :) Tosi ihana blogi sinulla muutenkin, varsinkin synttäripostauksia ja virkattuja herkkuja olen käynyt ihailemassa useammankin kerran!

    VastaaPoista
  8. Hei! Aluksi kiitos inspiroivasta ja visuaalisesti kauniista blogista! Olet hurjan taitava, kaikki mitä teet on niin siistiä ja täsmällistä! Minulla olisi sinulle pieni pyyntö. Haluaisin tehdä näitä lasinalusia joululahjaksi, mutta en nyt oikein varmaan ymmärrä tuota ohjetta... Viimeisellä ringillä silmukoita on 60 (jos jokaisella lisätään se 12), mutta saan tehtyä vaan 10 piparikuviota reunalle, noissa kuvissa niitä näyttää olevan paljon enemmän ja lasinaluset on nätimpiä. Voisitko selvittää noviisille, millä systeemillä olet nuo aluset tehnyt? Kiitos jo etukäteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Kiitos viestistäsi ja kauniista sanoistasi :) Ohje poikkeaa kattausliinoista ainoastaan piparkakkureunan kohdalla, eli pienemmissä liinoissa (lasinalusissa) piparkakkureuna tehdään hieman tiheämmin kuin isoissa liinoissa. Tee piparkakkureuna lasinalusiin näin: *jätä 1 silmukka väliin, virkkaa seuraavaan silmukkaan 5 pylvästä, jätä 1 silmukkaa väliin ja virkkaa 1 kiinteä silmukka*, toista *-*

      Poista
  9. Moikka, mulla on blogissa arvonta käynnissä vielä viikonlopun ajan, ajattelin vinkata tännekin jos et oo vielä osallistunut :) http://bytiahenriikka.blogspot.fi/2014/10/syksyn-arvontaa.html

    VastaaPoista
  10. Olen näitä virkkailujasi seuraillut ja niin on samankaltaiset harmaat lasinaluset kuin meillä on 2 kpl entuudestaan. Haluaisin kysyä kahta asiaa: Olisiko sinulla aikaa/intoa virkata minulle tätä harmaata lasinalustaa 4 kpl ja paljonko maksaisi ? Nyt heti en ole hoputtamassa, mutta että osaisin laskea budjettiani, milloin voisin tilausta tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Viltsu! Kiitos viestistäsi :) Onnistuu oikein hyvin, hinta näille on 2,50/kpl ja postimaksu sisältyy hintaan. Voit laittaa sähköpostia jos haluat tilata: prinsessajuttu(at)gmail.com

      Poista
  11. Heippa! Innostuin näitä tekemään ja tilasin tuota samaa lankaakin, nyt ihmettelen että menee kupiksi vaikka tekisin mitä.. :/ kolmosen puikolla menee kupiksi, samoin 3,5 puikolla. Ja käsiala on ihan hyvää, kun noita "tähden" mallisia tein niin ei mitään ongelmaa.. Toinen mikä mietityttää on se, että oletko näitä mitään tärkännyt kun näyttävät vaan niin älyttömän napakoilta verrattuna omiin :D

    VastaaPoista
  12. Moikka Jenni! En ole niitä tärkännyt, vaan kevyesti höyryttänyt silitysraudalla. Montako silmukkaa olet tehnyt aloitusympyrään? Jos silmukoita on liian vähän, niin menee "kupiksi". Käsiala, koukun koko ja silmukkamäärä vaikuttavat lopputulokseen, itse teen aloitusympyrään 12-14 silmukkaa langasta ja koukun koosta riippuen. Kokeile näillä tiedoilla, toivottavasti tästä on apua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 12 silmukkaa ollu aluksi, mutta kokeilen tuolla 14 :) ja täytyy itsekin alkaa höyryttelee! Kiitoksia :)

      Poista
  13. Kuuluuko lasinalusiin tehdä piparkakkureunan päälle vielä kiinteitä silmukoita?

    VastaaPoista