tiistai 5. maaliskuuta 2013

Vauvan virkattu peitto

/ Postaus sis.mainoslinkin, linkki merkitty* /

Sain vihdoinkin valmiiksi vajaa kuukausi
sitten aloittamani vauvan peiton!

Lanka, jota olen peitossa käyttänyt, on Blend Bamboo.

Peiton sävynumerot ovat: 0075, 4020 ja 4950



 Yhteensä 55palaa.
Peitto on pinnasängyn kokoinen ja 
tarvittaessa sitä on helppo suurentaa
virkkaamalla reunaa lisää,
-joko kiinteillä silmukoilla
tai sitten pitsireunuksella.

Samalla mallilla tehty kuin vaunupeitto 
paitsi eri värityksellä.


52 kommenttia:

  1. siis TODELLA kaunis..aivan mieletön!!! Miuta harmittaa kun en osaa virkata huonostikkaan..neulonta kyllä sujuu vaikka unissaan, mutta sen virkkuukoukun kanssa en ole sinut ollenkaan..

    VastaaPoista
  2. Kyllä osaa olla nätti peitto! Ai että! Ihanat värit ja tuo kuvio on myös niin kaunis. Mukavaa vaihtelua perinteisiin isoäidinneliöihin. :)

    VastaaPoista
  3. Oi että! aivan ihana peitto:) harmi kun itellä on peukalo sen verran keskellä kämmentä, muuten matkisin heti tämän!
    Mukavaa päivää:)
    Anne

    VastaaPoista
  4. Aivan ihana peitto. Kiva toi malli paju:))

    VastaaPoista
  5. Hellanlettas miten unelman ihana peitto niistä paloistasi syntyikään. Ei Mira kuukausi ole yhtikäs mitään noin upeasta lopputuloksesta. Kuten itsekin aiemmin totesit, paloja on kiva tehdä vähän kerrallaan ja hups, yhtäkkiä kaikki 55 palaa onkin valmiina ;-)

    VastaaPoista
  6. Iiiiihana blogi!
    Onneksi eksyin tänne, jään seurailemaan :)

    VastaaPoista
  7. Hieno:) ja äkkiä sait valmiiksi. Mulla on ikuisuusprojektina 2v sitten aloitettu peitto isoäidin neliöistä ja valmiiksi se tulee varmaan .....joskus.

    VastaaPoista
  8. Siitä tuli aivan SUPER ihana !! Kyllä sisko osaa ;)

    VastaaPoista
  9. Mielettömän ihana peitto! Itse en ole pahemmin virkkaillut, mutta pitäisiköhän alkaa opettelemaan... :) Pystyisitkö laittamaan tuota pajun ohjetta tänne tai sähköpostiin mitenkään? Saisko otettuu vaikka valokuvaa tai jotain.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Virkkuukoukku käteen vaan, siitä se lähtee! Malli pajuun lötyy kirjasta: Jan Eaton: 200 virkattua ruutua. Kannattaa kysyä jos löytyy vaikka kirjastosta, mutta jos virkkaa paljon niin suosittelen ostamaan kirjan itselle :)

      Poista
  10. Oi, kuinka KAUNIS!!!!
    Ihanat prinsessaiset värit! Mutta ei liian äklö kuitenkaan :O)
    Aivan ihana!

    VastaaPoista
  11. Ihania peittoja!! Minkä kokosella koukulla virkkasit Miami-lankaa? Entäs blend bamboota?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Muistaakseni Miamia virkkasin kolmosella. Blend bamboo, en muista, ehkä 2.5 tai 2.7. Kokeilemalla löytyy omaan käsialaan sopivin :)

      Poista
  12. Kuinka paljon meni kutakin lankaväriä peittoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En osaa sanoa, ostin langat muutamassa erässä enkä enää muista. Peiton kokonaispaino on 600grammaa, niin siitä voi jotain päätellä.

      Poista
  13. Hei,

    Olisiko sinulta mitenkään mahdollista saada ko. ohjetta, koska kirja on todella huonosti saatavilla kirjastoista ja myynnissä ei enää lainkaan :(
    Kiitos avustasi jo etukäteen! :)

    VastaaPoista
  14. Hei!
    Minulta usein kysytäänkin tuota ohjetta, mutta valitettavasti tekijänoikeus sääntöjen mukaan en voi jakaa ohjetta...

    VastaaPoista
  15. Hei! Tuo peitto on aivan ihana!! Voinko kysyä,että mikä on tuo väri vaaleanpunaisen ja valkean lisäksi? Nimittäin näin netin välityksellä blend bamboon värikartat vääristää melkoisesti. Beige näytti juuri tuolta erään firman sivuilla ja kun kotona avasin paketin, se oli kyllä beige, eikä tuo sinun käyttämäsi väri...eihän? No, täällä väkerretään samaa peittoa sitten valkeasta ja beigestä. Kivahan siitäkin tulee, enää 45 palaa jäljellä...huokaus. :)

    t. Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Laura! En muista onko blend bamboolla beigen sävyjä useampikin olemassa, mutta beige se kuitenkin tässäkin peitossa on :) Valkoinen tässä peitossa on luonnonvalkoinen, sekin hieman tasapainottaa kokonaisuutta..
      Kivoja virkkaushetkiä sinulle! :)

      Poista
  16. Aivan mielettömän herkän kaunis vauvan peitto. Yksi kauneimmista mitä olen koskaan nähnyt! Olet kyllä valinnut juuri täydelliset värit lankoihin. Vauvakuumetta ilmassa, joten alkaisikos sitä virkkaamaan vaikka tuollaista ihanuutta ;)

    Sinulla on muutenkin aivan mielettömän hieno blogi. Kaikki käsityösi ovat niin virheettömän kauniita ja kuvattu taidolla! Liityin heti blogisi lukijaksi!

    Kurkkaapas blogiini, siellä on arvonnassa virkattu juhannusruusu matto.

    VastaaPoista
  17. Aivan ihana blogi, löysin tänne juurikin googletellessani neliöistä virkattua peittoa... Olen ehdottoman neulojaihmisiä, ja olen ajatellut etten koskaan opi virkkaamaan mitään muuta kuin niitä neliöitä ja kukkia, enkä edes haluakaan. Blogiasi selatessani hyvä etten huokaillut ääneen miten nättiä kaikki on ja ajattelin kipaista kirjastoon etsimään tuota Eatonin opusta. Jospa minullakin vielä joskus pysyisi koukku käsissä :) Sitä halusin vielä kysyä, että onko sinulla hyvää lankavaihtoehtoa antaa jos en täältä pikkukaupungista löydä tuota käyttämääsi lankaa? Ja minkäkokoisella koukulla virkkasit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blend Bamboota voi tilata lankamaailman verkkokaupasta:
      http://lankamaailma.fi/langat/bambusekoitelangat/blend-bamboo-50g-hjertegarn-d.html
      Koukku oli muistaakseni 2.5
      Kiitos kivasta viestistäsi, nyt vaan virkkaamaan! :)

      Poista
  18. Moikka! Olen tekemässä myös peittoa ja hyvää vauhtia tulee, mutta voitko neuvoa vielä aplikalle, että miten sait ruudut yhdistettyä nätisti?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Voisin tehdä postauksen eri tekniikoista jossain välissä.Yhdistämienen taitaa olla makuasia, joko virkaten tai neulalla ja langalla.

      Poista
    2. Mahtoiko ruuduistasi tulla hyvin tasakokoisia? Osa neliöistäni on jonkin verran erikokoisia ja mietin vaan, että mahtaako tasoittua lopulliseen työhön tai silittämällä vai pitääkö vain tehdä uudelleen?

      Poista
    3. Olen pingottanut kaikki valmiit ruudut nuppineuloilla johonkin alustalle oikeaan kokoon (esim.styroksi tai patja käy hyvin alustaksi). Kevyesti kostuttanut esim suihkepullolla ja antanut kuivua yön yli. Voi olla että se on hieman hifistelyä ja vie toki jonkin verran aikaa, mutta lopputulos on kauniimpi. Jotku tykkää höyryttää, mutta itse suosin edellämainittua tapaa.

      Poista
    4. Kiitos todella paljon :)

      Poista
  19. Kuinka monta palasta olet virkannut vaunupeittoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaunupeitossa 20 palaa, mutta ne olivat hieman isompia, paksummasta langasta virkattuja.

      Poista
  20. Mistä tuo ihana pinnasängyn reunapehmuste on? Upea tuo peitto..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikeassa myytiin sellaista valkoista reunapehmustetta, päällystin sen tuolla raidallisella kankaalla, joka sekin on Ikeasta.

      Poista
  21. Moikka, onko tuo valkoisen sävy todellakin 1000, eikä 0075? 😊 Ajattelin rueta itsekkin peiton virkkuuseen ja haluaisin juuri noilla sävyillä mitkä sinin peitossakin näkyy, Se 1000 näytti vain ihan valkoiselle..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Nyt aloin itsekin epäilemään, kumpi se tosiaan on... Voi ollakin, että olet oikeassa! Tarkistan asian ensi kerran Lankamaailmassa käydessä, korjaan tiedon mikäli se on väärin. Kiitos kun huomasit! :)

      Poista
    2. 0075 taitaa olla lähempänä. On vaikea sanoa kumpi peitossani on, värierät huomioonottaen ja lisäksi kuvissa ja eri näytöillä sävyt voivat hieman vaihdella.

      Poista
  22. Hei,

    olen tehnyt kyseistä vilttiä, ja mietin miten olet yhdistänyt ruudut toisiinsa? :)

    VastaaPoista
  23. Mira mä aloin justiinsa kuolaamaan tätä peittoa, pitääköhän mun tulla sun luokse virkkailemaan Pajuja tulevana syksynä ;) Voisin aloittaa Eeville ja Poppikselle sängynpeitot.............

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa Mari oikein hyvältä suunnitelmalta! :)

      Poista
  24. Hei, teen ystävättäreni pikkuiselle pinnasänkypeitettä ja olen noin puolivälissä. Käsittelitkö jotenkin valmiit kappaleet ennen yhteenompelua/ -virkkausta tai sen jälkeen?
    (Neuletöissä kastelen kappaleet ja kuivaan/painan pyyhkeen alla.)
    Kaunis tulee:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Jos olen oikein viitseliäs, niin pingoitan nuppineuloilla kaikki kappaleet styroksin päälle oikeisiin mittoihinsa, jonka jälkeen kostutan harson siihen päälle yöksi kuivumaan.

      Vähintäänkin kuitenkin viimeistelen aina kaikki työni kostuttamalla harson läpi, vain äärimmäisessä kiireessä höyrytän varovasti silitysrauhdan höyryllä. On tärkeää, ettei kuitu litisty kuumuuden johdosta. Viimeistely on iso osa lopputulosta :)

      Poista
  25. Hei! Luin tuota viestiketjua ja toivoin, että siitä selviäisi miten olet yhdistänyt nuo kauniit palat mutta ei harmikseni löytynyt :) Eli kysymys kuuluu miten olet tehnyt nuo tasaiset saumat? :)
    T. Leena

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Leena! Ensin pingotan kaikki ruudut, (katso edellinen viestini yltä) jonka jälkeen yhdistän ruudut ensin vaakasuuntaisiksi riveiksi ja ompelen neulalla ja langalla toisiinsa kiinni. Käytän samaa lankaa kuin ruutujen virkkauksessa.

      Poista
  26. Todella kaunis peitto. Haluaisin virkata tällaisen tulevalle lapsenlapselle jonka sukupuolta en tiedä (enkä vielä halua tietääkään). Mutta en osaa päättää värejä jotka sopisivat kummallekin. Osaatko auttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rauni :)

      Valkoinen, harmaa ja minttu?
      Valkoinen, beige ja vaaleankeltainen?

      Kokonaan valkoinen tai harmaa olisi myös kaunis yksivärisenä.

      Poista
    2. tuo valkoinen,harmaa, minttu taitaa olla se joka innostaa. Kiitos

      Poista
  27. Linkkasin siun blogin jälleen tänne ohjeen äärelle uusimpaan postaukseen :) Tämä vain on niin ihana ohje! <3

    http://inspiraationvietavana.blogspot.fi/2017/05/virkattu-vauvan-peitto-pikku-ukolle.html

    VastaaPoista
  28. Aivan ihana , mistä voisi löytää ohjeen kyseisiin vilttiin ??:)💟

    VastaaPoista